Få en bedre innkalling: Del 1

  • av
Innkalling del 1 hund i norge hverdagslydighet

Første del i vår hundetreningserie om innkalling! Her introduserer vi starten på innlæring av innkallingskommando.

Innkalling er en av de viktigste øvelsene vi lærer hunden vår. En god innkalling kan redde livet til hunden, og åpner for at hunden kan få bevege seg mer fritt på tur utenom båndtvangen.

Med en god innkalling tenker jeg en type innkalling hvor hunden hører innkallingsordet og helt automatisk begynner å løpe i min retning og helt fram til meg. Helt uten å tenke seg om eller somle, uansett forstyrrelser/fristelser.

Før treningen starter:
Bestem deg for et innkallingsord 📢
-Det bør være være et ord du ikke bruker i utide. Bare “kom” er et ord vi lett bruker i hverdagen og kan være litt “utvannet”. Samtidig bør det være et ord du husker også når du er stressa. Jeg har en tendens til å vingle mellom “kom hit” (med trykk på “hit”) eller “kom’a” (slang er lov😆), men hvis du klarer å holde deg til én kommando for denne gode innkallingen er det topp👍

hverdagslydighet innkalling hund i norge blogg

Du kan også lære hunden å komme på fløyte, men det kan være en fordel å ha et innkallingsord i bakhånd også i tilfelle du trenger å kalle inn hunden og ikke har fløyten med deg. Start med å lære hunden innkallingsordet under optimale forhold i et rolig miljø.

Innkallingsøvelse 1: Jakt-innkalling

1. Bruk sele, langline og eventuelt en rykkdemper.
2. Få noen til å holde hunden for deg eller før langlinen rundt et tre eller lignende, og hold igjen hunden selv som i videoene her.
3. Vis hunden at du har godbiter eller en leke før du løper i fra den.
4. Rop innkallingsordet (bare én gang) når hunden er fullstendig opptatt av deg, gjerne mens du fortsatt er i bevegelse. Slipp linen.
5. Begynn å rose allerede mens hunden er på vei mot deg.
6. Rygg bakover og belønn hunden mens du beveger deg raskt vekk fra den – slik forsterker du tydelig at hunden kommer til deg, gjør innkallingen ekstra spennende og trigger litt jaktinstinkt.
7. Gi av deg selv! Målet er at hunden skal synes at innkalling er fantastisk moro🙌

Tren dette med 2-3 repetisjoner for hver økt.
Tenk kvalitet over kvantitet, men tren jevnlig på innkalling. All trening er ferskvare, og særlig innkalling er noe hunden ikke bør bli rusten på. Er du ikke sikker på innkallingen til hunden din – bruk langline og sele når hunden skal få løpe mer fritt på tur.

Bruk den belønningen hunden din liker aller best! 

Lykke til med treningen!

Når nettbutikken drives av en hundetrener er det klart vi må dele noen hundetreningstips!

Gjerne bruk kommentarfeltet til å komme med tilbakemeldinger, komme med ønsker til tema vi skal skrive om og/eller stille spørsmål om det er noe du lurer på!

Legg igjen en kommentar