Vinteren kan være tøff for både to- og firbente når den setter inn. I dette blogginnlegget forteller vår hundetrener Emma om sine vinterfavoritter til hundene.  

To supre vinterdekken

Det er fort gjort å få forfrysninger når gradestokken viser tosifrede kuldegrader, gjerne med litt vind i tillegg. Da er det viktig at vi passer godt på våre firbente. Jeg har to vinterfavoritter når det kommer til dekken til hundene mine – Non-Stop Dogwear Glacier 2.0 Wool og Canelana Thermo ulldekken. Begge har ull som innerstoff, noe jeg har stor tro på. Ulla varmer selv når den er våt, og det kan den fort bli når mine golden retrievere suser rundt og ruller seg i snøen!

Pass på potene!

Hunden kan fort få såre og sprukne poter som følge av kulde og salting av veier. Det er smertefullt for hunden, særlig siden den ikke kan unngå å belaste potene sine. Å ta på potesalve, potesokker og kanskje til og med med litt bandasje under potesokkene på frempotene tar tid når man har flere hunder, men det er verdt det! Tenk på hvor vondt det er med sprukne og såre hender på vinteren. Se for deg at du måtte gå på disse, også på saltet/strødd vei..

Jeg har prøvd en del potesokker på mine gyldne firbente opp igjennom årene, og de jeg har funnet som har sittet best er Non-Stop Dogwear sine. På vinteren bruker jeg Non-Stop Dogwear Long Distance potesokker. Særlig goldentispene mine har vært utfordrende å finne potesokker til, for de har smale bein og poter og i tillegg elsker de å frese rundt i snøen så snøen spruter..  Jeg bruker potesokker på mine hunder når det er kaldt og alltid når vi skal krysse eller gå langs saltet vei om vinteren. Tispene mine bruker large på frambeina og medium på bakbeina. For å unngå konflikt med ulvekloen når de bruker de lave sokkene bandasjerer jeg rundt denne. Da synes jeg også potesokkene sitter bedre enn på den glatte pelsen.

Non-Stop Dogwear har nylig kommet ut med flere høye potesokker. Jeg har såvidt startet å teste Contact Bootie og Light Socks High. Veldig kjekt konsept, og særlig kjekt for hunder som liker å base i dypsnøen!

Hunder som bor inne i huset sammen med oss er hovedsakelig vant med innetemperaturen, og overgangen fra +20 grader inne til minusgrader ute kan være tøff for “nakne” poter. Det er ofte potene de fryser først på, selv de som har god vinterpels ellers.

En god potesalve fungerer både som en kuldekrem og gir ekstra beskyttelse i tillegg til potesokker. Min favoritt potesalve er Kw sin potesalve med lanolin. Denne er uten vann, noe som er lurt å sjekke før du tar på potesalve når det er minusgrader. 

Apropos å bandasjere beina: Dette gjør jeg når vi skal på lengre turer med mye løping fritt fordi mine goldens har ulvekloen plassert litt langt nede i forhold til potesokkene. Når de løper mye i snøen kan potesokkene komme på nedsiden av ulveklørne, og det virker ikke noe behagelig. Derfor bandasjerer jeg rundt ulveklørne, og da unngår jeg dette problemet. Et tips jeg har plukket opp fra hundekjøringsmiljøet. 

Ingen grunn til at hunden må fryse i kald bil

At hunden venter i en kald bil om vinteren trenger ikke bety at den må fryse. Jeg trener hund ute hele året, i en frivillig organisasjon hvor vi trener søk og hundene må vente på sin tur i bilen. Da pakker jeg hundene mine inn i vinterdekken og Canelana Cave Varmepose i ull. Eller i Non-Stop Dogwear Ly Sovepose til hund. Disse fungerer også ypperlig til overnatting ute eller til rastepauser på tur om vinteren! Et godt ulldekken (for eksempel Canelana Ambassadør) i tillegg når det er skikkelig kaldt, og så går det veldig bra å slappe av i bilen mellom treningsøktene. Husk allikevel å sjekke innom hunden og forsikre deg om at den ikke fryser.

Det er også viktig å tenke på underlaget, at det skal isolere godt. En burmadrass i ull fra Canelana kan sterkt anbefales!